-

Vantornout: ‘Wat geprofiteerd van foutje van Nys’

Vantornout: ‘Wat geprofiteerd van foutje van Nys’

Foto: Photo News

Een dag nadat Klaas Vantornout pas negende was geworden in Essen ging het in de wereldbekermanche veldrijden in Namen opnieuw een pak beter. De Belgische kampioen finishte op de Citadel op de tweede plaats. ‘Eén dag kan blijkbaar veel verschil maken’, zei Vantornout.

‘Iedereen kon zaterdag zien dat ik na wat ziekteperikelen geen kracht in de benen had. Ik kende echter een goede nachtrust en heb ook goed kunnen eten. Dat heeft veel goedgemaakt. Een mooie tweede plaats is het resultaat, al had ik daarbij ook wat geluk. In de slotronde bleven we met drie sterke renners over voor de tweede plaats. Sven Nys was wellicht de sterkste, maar hij nam iets te veel risico’s en maakte een foutje. Daarvan kon ik profiteren om die tweede plaats veilig te stellen’, aldus de Belgische kampioen.

Albert: Had geen antwoord op Mourey’

Niels Albert doet weer helemaal mee in de Wereldbeker. Na zijn derde plaats in Namen staat hij nu ook in de stand derde, op 22 punten van leider Lars van der Haar. ‘Al bij al mag ik tevreden zijn”, stelde Albert. ‘Door het zware parcours had ik me voorgenomen om hier de hele tijd mijn eigen tempo te rijden. Op de versnelling van Mourey had ik geen antwoord. En ook Nys reed vandaag op heel hoog niveau. Door een foutje van hem in de slotronde kon ik hem toch voorblijven en zo nog een goede zaak doen in het klassement.’

Corrigeer