RONDOM ENQUETE

Goede voornemens: nu komt het ervan

Wetteren -

Het begin van het nieuwe jaar is het ideale moment om goede voornemens te maken. Meer sporten en iets doen aan ons gewicht staan bovenaan de agenda. Dat blijkt uit een enquête van Rondom Deinze.

Elk nieuw jaar is een nieuw begin. En dat nemen we graag letterlijk. Soms stellen we vast dat we een en ander niet hebben gedaan in 2013, maar daar is 2014 al en deze keer komt het er wel van. Rondom Deinze zocht uit wat onze goede voornemens zijn.

Iets meer dan de helft (55 procent) van de mensen uit de regio Deinze heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. 45 procent ligt daar niet wakker van. Een goed voornemen voor de een, is niet zo belangrijk voor de ander. Toch wil ongeveer de helft (47 procent) iets doen aan zijn of haar gewicht. Dat schuldgevoel zal na de feesten wellicht nog iets groter zijn. 46 procent stelt zich al een remedie voorop: meer sporten. Sommigen vinden dat minder belangrijk en willen liever wat meer tijd maken voor hun naasten. 36 procent wil meer tijd maken voor de familie, terwijl 30 procent vindt dat zijn of haar vrienden het afgelopen jaar wat verwaarloosd werden. 29 procent wil meer aandacht besteden aan zijn of haar partner.

Naast het verstevigen van onze familiale banden, zijn er ook de persoonlijke voornemens. Zo wil 9 procent van de mensen uit Deinze en omgeving af van een slechte gewoonte, roken. 22 procent vindt dat hij of zij in 2013 niet genoeg heeft gelezen en maakt het nachtkastje alvast vrij. 15 procent wil een stapje verder gaan en wil een cursus of een training gaan volgen. 16 procent vindt dat de boog te veel gespannen heeft gestaan en wil minder werken in 2014.

De voornemens voor het komende jaar liggen dus klaar, maar hoe zit het met de voornemens die we vorig jaar maakten? Liefst 41 procent van de mensen uit Deinze en omgeving zegt geen voornemens te hebben gemaakt voor 2013. 31 procent zegt zijn of haar voornemens eerder wel te hebben waargemaakt, 19 procent eerder niet. Amper 3 procent heeft ze zeer zeker waargemaakt. Dat belooft voor dit jaar.

Sofie Landuyt uit Meigem runt samen met haar echtgenoot Jonas het fruitbedrijf Cocquyt en zetelt sinds begin 2013 in de gemeenteraad als fractieleider van CD&V Deinze. ‘Als ik terugblik op 2013 was dit voor mij een erg bewogen jaar’, vertelt ze. ‘In oktober 2012 werd ik immers voor de eerste keer verkozen. Ik nam me toen voor om op een voorzichtige manier mijn eerste stappen in de politiek te zetten, me te verdiepen in de werking van onze stad en bovenal mezelf te blijven. In 2014 wil ik de ingeslagen weg verder bewandelen en een evenwicht zoeken tussen mijn gezinsleven, mijn taak in het fruitbedrijf en mijn politieke loopbaan. We leven in een mooie stad waar natuur en cultuur hand in hand gaan.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio