RONDOM ENQUêTE

Goede voornemens: dit jaar komt het ervan

Wetteren -

De nieuwjaarsperiode is het ideale moment om goede voornemens te maken. Meer sporten en iets doen aan ons gewicht staan bovenaan de agenda. Dat blijkt uit een enquête van Rondom Zottegem-Wetteren.

Elk nieuw jaar is een nieuw begin. En dat nemen we graag letterlijk. Soms stellen we vast dat we een en ander niet hebben gedaan in 2013, maar daar is 2014 al en deze keer komt het er wel van. Rondom Zottegem-Wetteren zocht uit wat onze goede voornemens zijn.

Gewicht

Iets meer dan de helft (58 procent) van de mensen uit de regio Zottegem-Wetteren heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. 42 procent ligt daar niet wakker van. Een goed voornemen voor de een, is niet zo belangrijk voor de ander. Toch wil ongeveer de helft (45 procent) iets doen aan zijn of haar gewicht. Dat schuldgevoel zal na de feesten wellicht nog iets groter zijn. 48 procent stelt zich al een remedie voorop: meer sporten. Sommigen vinden dat minder belangrijk en willen liever wat meer tijd maken voor hun naasten. 30 procent wil meer tijd maken voor de familie, terwijl 17 procent vindt dat zijn of haar vrienden het afgelopen jaar wat verwaarloosd werden. 24 procent wil meer aandacht besteden aan zijn of haar partner.

Naast het verstevigen van onze familiale banden, zijn er ook de persoonlijke voornemens. Zo wil 12 procent van de mensen uit Zottegem, Wetteren en omgeving af van een slechte gewoonte, roken. 15 procent vindt dat hij of zij in 2013 niet genoeg heeft gelezen en maakt het nachtkastje alvast vrij. 11 procent wil een stapje verder gaan en wil een cursus of een training gaan volgen. 17 procent vindt dat de boog te veel gespannen heeft gestaan en wil minder werken in 2014.

Vorig jaar

De voornemens voor het komende jaar liggen dus klaar, maar hoe zit het met de voornemens die we vorig jaar maakten? Liefst 38 procent van de mensen uit de regio Zottegem-Wetteren zegt geen voornemens te hebben gemaakt voor 2013. 30 procent zegt zijn of haar voornemens eerder wel te hebben waargemaakt, 20 procent eerder niet. Amper 6 procent heeft ze zeer zeker waargemaakt. Dat belooft voor dit jaar.

‘Ik had me in 2013 voorgenomen om drie keer per week te gaan lopen’, vertelt Kurt Broeckaert, secretaris van Zottegem Atletiek.

‘Dat is me niet altijd gelukt. Ik geef ook nog twee keer per week training bij Zottegem Atletiek en het is niet altijd gemakkelijk om alles in te plannen. In 2014 ga ik toch proberen om elke week drie keer te gaan lopen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio