Lid van bende rond corrupte douanier doodgeschoten in Dominicaanse Republiek

Antwerpen -

Een Nederlander die volgens het Antwerpse parket deel uitmaakte van de criminele organisatie rond de corrupte douanier Tim D., is in de Dominicaanse Republiek geliquideerd. Wellicht gaat het om een afrekening in het internationale drugscircuit.

Over de moord op de achtentwintigjarige Victor van den Broeke, afkomstig uit de Zeeuwse havenstad Vlissingen, is nog maar weinig bekend. De feiten zouden dateren van bijna twee weken geleden. Bronnen bij de politie spreken van een koelbloedige executie. ‘De daders hebben geschoten om te raken’. De advocaat van de jongeman wil op dit moment alleen maar kwijt dat hij via familie heeft vernomen dat zijn cliënt zou zijn overleden.

Victor van den Broeke is momenteel een van de belangrijke verdachten in de zaak tegen de van corruptie verdachte douanier Tim D. Douanier D. onderhield contacten met verschillende misdaadgroeperingen die zich bezighielden met het invoeren van grote partijen cocaïne via de haven van Antwerpen. Viktor van de Broeke zou een van de leidinggevende figuren zijn geweest van een van die smokkelaarsnetwerken. Zo zou hij volgens de Antwerpse speurders firma’s hebben opgezet en loodsen hebben gehuurd om de smokkel te organiseren. Een van die spookfirma’s was Cairo Cardboard Recycling. Van den Broeke zelf bleef daarbij steeds op de achtergrond door een zekere Raymon Caïro als stroman naar voor te schuiven.

Tijdens het onderzoek naar het netwerk rond de corrupte douanier Tim D. werd meer dan tien ton cocaïne in beslag genomen. Een aantal transporten waren afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Of er een verband is tussen de Antwerpse zaak, die voor grote onrust in het criminele circuit heeft gezorgd, en de moord op Van den Broeke in de Dominicaans Republiek, is niet duidelijk.

Corrigeer

MEER NIEUWS