Team Eldoradofietsers Zandbergen doet het weer

Team Eldoradofietsers Zandbergen doet het weer

Onder impuls van Bruno Asscherickx gaan de Eldoradofietsers voor de tweede keer van start. Foto: wjn

Denderwindeke -

Tijdens het hemelvaartweekend, van 29 mei tot en met 1 juni, wordt in Vlaanderen de 1000 km van Kom op tegen Kanker gereden. Honderden teams fietsen dan voor de strijd tegen kanker.

Samen met duizenden anderen vier dagen lang fietsen tegen kanker. Dat is de essentie van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Het doel: geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Ook de Denderstreek draagt haar steentje bij. Wielerclub de Eldoradofietsers uit Zandbergen bijvoorbeeld neemt in 2014 voor de tweede maal op rij deel. ‘Het is niet simpel om op vier dagen tijd duizend kilometer te overbruggen. Alle deelnemers waren vorig jaar aangenaam verrast door de leuke sfeer die er heerste tijdens het hele gebeuren. We houden alleen leuke herinneringen over aan het vertrek in Mechelen, de ritten in de pelotons, de ontvangst in de gaststeden, de aanmoedigingen langs het parcours en de slothappening in Mechelen. Ons enthousiasme werkte blijkbaar nog aanstekelijk ook, want dit jaar zakken we met twee ploegen af naar de start’, vertelt Bruno Asscherickx van de Eldoradofietsers.

‘We deden in het verleden elk jaar wel iets met de club voor het goede doel. Zo hebben we jaren een wielerwedstrijd georganiseerd ten voordele van Schoonderhage, een vereniging die voorziet in de opvang en huisvesting van mensen met een mentale handicap. Vorig jaar ontstond dan het idee om deel te nemen aan de 1000 km, mede geïnspireerd door het feit dat één van onze leden, Paul Van Den Haute, nationaal penningmeester is van de Vlaamse Liga Tegen Kanker. Daarnaast kent vrijwel elk lid binnen onze wielerclub wel iemand die ooit geconfronteerd werd met de vreselijke gevolgen die kanker vaak met zich meebrengt.’

Om te kunnen deelnemen aan de 1000 km moet elke ploeg 5.000 euro inzamelen voor het goede doel. Bruno en zijn kompanen konden gelukkig op veel steun rekenen.

10.000 euro

‘Om ons budget rond te krijgen, dat is dit jaar 10.000 euro, hebben wij een mossel- en kipfestijn georganiseerd in ons lokaal in Zandbergen waar meer dan 500 mensen zijn komen eten. Daarnaast hebben we met al onze leden een oproep gedaan om geld te storten op de speciale Kom op tegen Kanker-rekening, met vermelding van onze teamcode. Ook daar werd massaal op gereageerd. Ons budget voor de deelname met twee ploegen is al volledig rond. Wij willen iedereen die ons steunde heel hard bedanken.’

INFO

Praktisch

Team Eldoradofietsers

Als u dit team wil steunen, kan u een gift storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker: BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van ‘GIFT’ en de negencijferige code van dit team: 170 065 843. Vanaf 40 euro per jaar is de gift fiscaal aftrekbaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio