Harry fietst helemaal alleen voor zijn dochter Flo

Harry fietst helemaal  alleen voor zijn dochter Flo

Harry De Geyndt fietst voor de derde keer de 1000 km in zijn eentje. Foto: dbs

Halle -

Op Hemelvaartsdag (29 mei) en de drie dagen erna verzamelen fervente fietsers in Mechelen voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Een van hen is Harry De Geyndt uit de Ternatse deelgemeente Sint-Katherina-Lombeek.

Op 29, 30 en 31 mei en 1 juni fietsen vele moedigen uit solidariteit met kankerpatiënten. Ze zamelen geld in voor medisch onderzoek. Een van hen is Harry De Geyndt uit Sint-Katherina-Lombeek. Er zijn vier ritten voorzien van 250 kilometer. Een ploeg kan bestaan uit één man die de duizend kilometer op zijn eentje afhaspelt en maximaal uit acht personen die elk 125 kilometer fietsen. Harry zal voor de derde keer helemaal alleen de volledige duizend kilometer fietsen. Geen onoverkomelijke opdracht voor hem, gezien hij elke keer opnieuw heel wat kracht kan halen bij zijn dochter Flo.

‘In 2009 fietste ik samen met een collega naar Firenze voor de goede doelen Make A Wish en Een thuis in ziekenhuis van UZ Brussel. We zamelden in totaal 10.000 euro in. Een hele onderneming, maar ik haalde er zoveel voldoening uit dat ik besloot om jaarlijks opnieuw een fietsuitdaging aan te gaan voor het goede doel’, vertelt Harry.

In 2011 hoorde Harry voor het eerst van de fietsactie van Kom op tegen Kanker. ‘Onze dochter Flo is sinds 2004 al viermaal in behandeling geweest voor een hersentumor. Ik wou dan ook voor haar fietsen. Ik besloot meteen de volle vier dagen te fietsen en dat lukte aardig.’

Sponsoring

Ook dit jaar is Harry vastbesloten om de duizend kilometer te fietsen onder de naam Cycling Florence. ‘Familie en vrienden springen in de bres om te sponsoren. Zo organiseerde ik al een spaghettiavond en komt er in het voorjaar nog een cakeverkoop.’

Ook tijdens de fietstocht zelf staan familie en vrienden elk jaar klaar aan de tussenstops om Harry aan te moedigen. ‘Het is een fantastisch gebeuren. Iedere fietser heeft een eigen uitdaging. Ik kan de mensen alleen maar aanmoedigen om deel te nemen aan deze fietsactie’, besluit Harry.

Wie Harry wil sponsoren of zelf acties wil ondernemen, kan contact opnemen met hem via hdgeyndt@telenet.be of tel. 0479-52.24.20. Wie geld wil storten, kan dit op het rekeningnummer BE14 7331 9999 9983 van de Vlaamse Liga Tegen Kanker met referentie 170-058-420 gift.

INFO

Praktisch

Meer informatie op: www.1000km.be en www.tegenkanker.be.

Contactgegevens regio Pajottenland:

- Steeds beter (Beersel), Koen Fredrix: tel. 0495-32.75.76

- Cycling Florence (Ternat), Harry De Geyndt: tel. 0479-52.24.20

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio