Met Drij Wespen en een Gesneen Brood tegen kanker

Met Drij Wespen en een Gesneen Brood tegen kanker

Drei Wespen en een Gesneen Brood fietst 1000km tegen kanker. Foto: lcl

Lokeren -

Vier dagen lang, tijdens het Hemelvaartweekend van 29 mei tot en met 1 juni 2014, trapt opnieuw een massa volk de pedalen rond ten voordele van Kom op tegen Kanker.

De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker lijkt nog veraf maar vele deelnemers zijn al volop bezig met geld in te zamelen. Elke ploeg moet vijfduizend euro betalen voor ze aan de start kan verschijnen. Een van de teams uit onze regio is Drij Wespen en een Gesneen Brood. Vier vrienden rijden voor het goede doel. ‘Onze naam verwijst naar wielrenners zoals Johan Museeuw, die wespen en een gesneden brood bestelden, ofwel codewoorden voor dopingproducten’, lacht deelnemer Stephan Beirnaert. ‘Zelf doping nemen, doen we niet. We nemen deel om te genieten van de rit en doen het puur voor het goede doel.’ De vier wielrenners zijn niet aan hun proefstuk toe, want ze namen elk al minstens één keer deel aan de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. ‘Al het geld gaat naar kankeronderzoek’, aldus Beirnaert. ‘Dit jaar proberen we tienduizend euro in te zamelen, in de hoop dat we dan ook het dubbele aantal kilometers mogen rijden.’ Daarom organiseert het team vier acties, waaronder een kaas- en wijnavond in het KAHO Sint-Lieven in Sint-Niklaas op vrijdag 21 februari en verkopen ze ook paaseitjes in maart. De vier vrienden fietsen allemaal. ‘We bereiden ons wel voor. Meedoen hieraan schept een band. Tijdens de vier dagen zelf merk je dat er zoveel redenen leven bij deelnemers om mee te fietsen. Mensen zijn ontroerd en worden door emoties overspoeld.’

Wie dit team wil steunen, kan een gift storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van ‘GIFT’ (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170 047 730.

Uit Serskamp doen twee teams mee, beiden onder de naam 4-4-All. ‘We fietsen elk twee ritten, goed voor zo'n 125 kilometer per rit’, glimlacht fietsliefhebber Patrick De Poorter. ‘Op verschillende manieren zamelen we geld in. Jaarlijks houden we een eetfestijn en een kaarting. Tot nog toe is er nog geen sponsoring aan te pas gekomen’, vertelt De Poorter, die voor de tweede keer deelneemt. ‘We hebben elk onze motivatie om deel te nemen, al is het maar omdat er zo'n aangename sfeer hangt. Ik ben zelf kankerpatiënt en verloor mijn vader aan kanker. Ook een andere teamlid zag zijn vader sterven aan kanker.’ De wielerliefhebbers uit Serskamp bereiden zich goed voor op de 1.000 kilometer. ‘Na Nieuwjaar vlieg ik erin’, zegt De Poorter. ‘Meestal trainen we individueel, al is het maar omdat geen van ons een 9-to-5-job heeft.’

INFO

SPONSOREN

Voor het team 4-4 All:

Storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van ‘GIFT’ (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170 063 863.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio