Gezocht: gemotiveerde fietsers tegen kanker

Gezocht: gemotiveerde fietsers tegen kanker

De vrouwen van Bike Jewels uit Tessenderlo doen ook dit jaar mee. Foto: if

Diest -

In de regio zetten heel wat sportieve vrijwilligers zich volop in om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. Ze doen dit door 1000 km te fietsen op vier dagen en door allerlei nevenactiviteiten te organiseren. Ze kunnen uw steun gebruiken.

In heel Vlaanderen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Duizenden fietsen vier dagen lang tot de 1000 km is bereikt. Tijdens het hemelvaartweekend, van 29 mei tot 1 juni, vindt de vijfde editie van dit evenement plaats. Dan worden weer acht etappes van 125 km gereden in een peloton. Ook in onze regio zijn heel wat vrijwilligers actief om hun steentje bij te dragen.

In Tessenderlo zijn het de Bike Jewels die voluit gaan voor dit initiatief. ‘Een 25-tal vrouwen die voordien ook al samen fietsten hebben zich in 2012 verenigd rond een deelnemend team. De strijd tegen kanker ligt ons na aan het hart. Heel wat van onze leden kwamen er al mee in aanraking. In 2012 verloren we zelfs een dierbare fietsvriendin aan leukemie’, zegt Heidi Dierckx.

‘In het voorjaar slaagden we er al in om voldoende fondsen in te zamelen voor een volledig team. Helaas kregen we slecht nieuws. We verloren een gedreven Bike Jewel door een verkeersongeval. Als club hebben we besloten om haar te eren door deel te nemen met twee teams. Zestien Bike Jewels zullen elk een halve dag fietsen, 125 km aan een gemiddelde van 24 km/u zodat het voor iedereen haalbaar is’, aldus Heidi.

‘Om geld in te zamelen, houden we een tombolaverkoop op de interessante fiets- en wandelbeurs in Mechelen op 18 en 19 januari. Later houden we ook nog een snoep- en wafelverkoop, waarvan we de data nog moeten vastleggen. Mensen kunnen ons ook steunen door een bedrag te storten. Alle bedragen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. We kunnen niet alleen financiële steun gebruiken, maar ook aanmoedigingen. Dit kan telkens na elke rit tijdens de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Deze finalemomenten vinden plaats op de Grote Markt in Mechelen op 29, 30 en 31 mei tussen 18 uur en 19 uur. Het grote slotevenement vindt plaats op zondag 1 juni’, besluit Heidi.

De Bike Jewels zijn niet de enigen in de streek die fietsen voor Kom op tegen Kanker. Ook het Team Xaveer neemt al verschillende jaren deel aan dit initiatief. ‘Vorig jaar namen we met twee teams deel aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. In 2014 gaan we Bekkevoort vanuit Megabikecenter met maar liefst drie teams vertegenwoordigen, twee mannenteams en één vrouwenteam. Ook onze burgemeester, Hans Vandenberg (CD&V), doet weer mee. Samen gaan we de 1000 km fietsen voor dit goede doel. Om het nodige geld in te zamelen, organiseerden we in december een stand-upcomedyavond en verkochten we steunkaarten en pralines. Die zijn nog altijd verkrijgbaar bij al onze leden. We hebben ook sponsors. Samen gaan we ervoor en dragen we ons steentje bij aan het wetenschappelijk kankeronderzoek’, zegt Xaveer Van Cauwenbergh, die zelf kanker overwon.

INFO

Bike Jewels

18 en 19 januari 2014: Tombolaverkoop op de fiets- en wandelbeurs in Mechelen

Vrije giften: BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van 170 003 584-GIFT

Info: www.1000km.be/bike-jewels-2-teams of heidi.dierckx1@telenet.be

Team Megabikecenter Xaveer

Sponsoring: www.megabikecenter-xaveer.be/1000km-tegen-kanker.html

Giften: BE 14733-1999999-83 met ref. 170-064-655 + GIFT

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio