RONDOM ENQUETE

Goede voornemens: dit jaar komt het ervan

Wetteren -

Het begin van het nieuwe jaar is het ideale moment om goede voornemens te maken. Meer sporten en iets doen aan ons gewicht staan bovenaan de agenda. Dat blijkt uit een enquête van Rondom Turnhout.

Elk nieuw jaar is een nieuw begin. En dat nemen we graag letterlijk. Soms stellen we vast dat we een en ander niet hebben gedaan in 2013, maar daar is 2014 al, en deze keer komt het er wel van. Rondom Turnhout zocht uit wat zoal onze goede voornemens zijn.

Iets meer dan de helft van de mensen uit de regio Turnhout (52 procent) heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar. 48 procent ligt daar allemaal niet zo van wakker. Een goed voornemen voor de een, is niet zo belangrijk voor de ander. Toch wil ongeveer de helft (48 procent) iets doen aan zijn of haar gewicht. Dat schuldgevoel zal na de feesten wellicht nog iets groter zijn. 41 procent stelt zich al een remedie voorop: meer sporten. Sommigen vinden dat minder belangrijk en willen liever wat meer tijd maken voor hun naasten. 33 procent wil meer tijd maken voor de familie, terwijl 19 procent vindt dat zijn of haar vrienden het afgelopen jaar wat verwaarloosd werden. 27 procent wil meer aandacht besteden aan zijn of haar partner.

Naast het opkrikken van onze familiale banden, zijn er ook de persoonlijke voornemens. Zo wil 15 procent van de mensen uit Turnhout en omgeving af van een slechte gewoonte: roken. 16 procent vindt dat hij of zij in 2013 niet genoeg heeft gelezen en maakt het nachtkastje alvast vrij. 11 procent wil een stapje verder gaan en wil een cursus of een training gaan volgen. 17 procent vindt dat de boog te veel gespannen heeft gestaan en wil minder werken in 2014.

De voornemens voor het komende jaar liggen dus klaar, maar hoe zit het met de voornemens die we vorig jaar maakten? Liefst 46 procent van de mensen uit Turnhout en omgeving zegt geen voornemens te hebben gemaakt voor 2013. 22 procent zegt zijn of haar voornemens eerder wel te hebben waargemaakt, Ook 22 procent eerder niet. Amper 6 procent heeft ze zeer zeker waargemaakt. Dat belooft voor dit jaar.

Positieve wind

Ook de Turnhoutenaren maken nog steeds goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wij legden ons oor te luisteren bij kersvers burgemeester Eric Vos (T.I.M.). ‘Mijn goede voornemen voor 2014 is vooral gezond blijven’, zegt hij. ‘Dat heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand, maar toch ook niet volledig. Daarnaast is het mijn goede voornemen om in 2014 heel hard te werken, maar dat zal er automatisch wel van komen. Dat is inherent aan de hobby! Verder wil ik een warme en positieve wind door de stad laten waaien, samen met de hele ploeg.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio