Music for Life verzamelde 2,5 miljoen voor 732 goede doelen

Music for Life verzamelde 2,5 miljoen voor 732 goede doelen

Foto: BELGA

Music for Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel, heeft op dit moment al 2.501.987 euro opgebracht. Dat bedrag zal nog verder oplopen, want de uiteindelijke opbrengst van heel wat acties is nog niet bekend. Met ‘De Warmste Show’ kwam dinsdagavond een feestelijk einde aan De Warmste Week van Music for Life. In totaal organiseerden de Vlamingen maar liefst 1.852 acties voor 732 goede doelen.

De achtste editie van Music for Life werd naar goede gewoonte aan elkaar gepraat door drie StuBru-presentatoren. Stijn Van de Voorde, Linde Merckpoel en Siska Schoeters moesten ditmaal niet in een glazen huis honger lijden, maar brachten de actieweek in openlucht door in een speciaal ingerichte buitenstudio op het domein De Schorre in Boom.

De presentatoren konden zich gelukkig verwarmen aan de vele luisteraars die met hen de kou kwamen trotseren. Zowat 38.000 mensen kwamen de voorbije week langs in De Schorre, onder meer voor de verschillende optredens of een overnachting op de Music for Life camping.

Stormweer kan pret niet bederven

Door het stormweer bleef het Music for Life dorp van maandagavond tot dinsdagmiddag dicht en ook dinsdagnamiddag waren de weergoden het massaal toegestroomde publiek niet bepaald gunstig gezind. De slotshow vond dan ook plaats tijdens een stevige regenbui, maar dat kon de pret nauwelijks bederven.

Stijn, Linde en Siska waren ontroerd door de massale inzet voor de actie. ‘Onvoorstelbaar hard bedankt voor jullie onvoorwaardelijk solidariteit en warmte!‘, klonk het. 'Dit was de mooiste radioweek die ik ooit heb meegemaakt', zei een duidelijk geëmotioneerde Linde.

Op dit moment bracht Music for Life al 2.501.987 euro op voor de 732 goede doelen. De Koning Boudewijnstichting verwacht de komende dagen nog een aantal stortingen van acties die pas vandaag en gisteren afgesloten werden. Nadien betaalt de stichting de komende weken al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen.

 

Ook volgend jaar Music for Life

Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen is enthousiast: ‘We hebben dit gedaan voor alle mensen en verenigingen die zich al jaren met hart en ziel voor anderen inzetten. We zijn blij dat we hen met Music for Life de aandacht hebben kunnen geven die ze verdienen. We hopen dat we voor die vele vzw’s echt een verschil hebben kunnen maken. Het doet ontzettend deugd om te zien hoeveel mensen zich weer solidair getoond hebben, in heel Vlaanderen en in De Schorre.

Van Biesen gaf meteen ook nog mee dat er volgend jaar een nieuwe editie van Music for Life komt: 'Afspraak tijdens de week voor Kerstmis voor De Warmste Week.’

Glazen Huis

Dit was de tweede editie van Music for Life, zonder het populaire 'Glazen Huis'. Ter vergelijking: in de laatste editie van 2011 haalde het trio Thomas, Siska en Sam meer dan 7 miljoen euro op.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees