Toupalik net te sterk voor Peeters en Aerts bij junioren

Toupalik net te sterk voor Peeters en Aerts bij junioren

Adam Toupalik Foto: PHOTOPRESS.BE

De Tsjechische kampioen Adam Toupalik heeft donderdag in Heusden-Zolder de wereldbekermanche veldrijden voor junioren gewonnen. Hij toonde zich net iets sterker dan Yannick Peeters en Thijs Aerts. Peeters blijft wel leider in de wereldbekerstand.

Toupalik, zondag in Namen nog tweede achter Peeters, toonde meteen zijn ambities, maar Peeters, Aerts, Thomas Joseph en Max Gulickx konden mee. Even later versnelde Aerts. Hij nam tien seconden voorsprong op zijn gezellen, die het gezelschap kregen van Joris Nieuwenhuis en Jelle Schuermans. Een nieuwe versnelling van Toupalik deed de bonus van Aerts wegsmelten. Peeters probeerde mee te gaan, maar raakte net niet in het spoor van de Tsjech.

‘De wedstrijd van zondag zat nog wat in de benen’, erkende Peeters. ‘De twee crossen waren ook niet te vergelijken, hier ging het een pak sneller. Ik probeerde het tactisch te spelen door Aerts wat te laten rijden en Toupalik het werk te laten doen. Aerts mocht van mij gerust de punten van de zege pakken, maar Toupalik was echt wel sterk vandaag. Toen hij versnelde om de kloof met Aerts te dichten, slaagde ik er net niet in om zijn wiel te houden.’

‘Yannick zei me om het eens te proberen’, zei Aerts. ‘Dat lukte vrij aardig en ik begon er echt in te geloven dat ik kon winnen. Jammer genoeg maakte ik enkele foutjes. Zo kwam ik ten val in een haakse bocht. Daarna kwam Toupalik snel terug. Ik probeerde nog aan te klampen, maar hij bleek te sterk.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.