Lars van der Haar: ‘Het ziet er mooi uit’

Lars van der Haar: ‘Het ziet er mooi uit’

Foto: BELGA

Lars van der Haar (Rabobank) deed donderdag in Heusden-Zolder een schitterende zaak met het oog op de Wereldbeker. Na Valkenburg en Tabor boekte hij zijn derde overwinning in vijf wedstrijden.

Zijn voorsprong op Philipp Walsleben bedraagt nu al 33 punten, Klaas Vantornout voert als derde een groepje Belgen aan, maar wel op 58 punten. De eindzege komt nu wel heel dichtbij voor de Nederlandse kampioen.

‘Het ziet er inderdaad goed uit, maar binnen is het nog niet’, zei Van der Haar. ‘Kijk maar wat hier met Niels Albert gebeurde. Dat kan ook mij overkomen, al moet ik er met nog twee wedstrijden voor de boeg natuurlijk voor gaan. Ik had in ieder geval niet verwacht dat ik hier nu met zo’n voorsprong zou staan. Ik had een heel tactische wedstrijd bij de beloften gezien en wist dan ook dat het niet makkelijk zou zijn om hier op het podium te komen, laat staan te winnen. Maar als de conditie goed genoeg is, moet je het altijd proberen. Ik zorgde ervoor dat ik de hele wedstrijd lang in een kansrijke positie bleef, in de slotronde wist ik dat ik op weg naar de trappen naar de leiding moest gaan om het te kunnen afmaken.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.