‘Ghent in Motion’ maakt beelden met drone

‘Doel: meest bekeken film over Gent maken’

De ploeg achter ‘Ghent in Motion’: Michel Blanckaert, Lieven Vanoverbeke, Frank Van Looy, Mats Nauwelaerts, Jan Crommelinck en Wout Dhondt. En de drone. Foto: fvv

GENT - Met een spectaculaire trailer met beelden van onder meer de Boekentoren en de kerstmarkt, wil Michel Blanckaert de Gentenaars warm maken voor zijn nieuwe project. ‘Ik wil de meest bekeken film over Gent maken’, zegt hij. De beelden wil hij met een drone maken, een telegeleide miniatuurhelikopter die is uitgerust met een camera.

Blanckaert viel al eerder op met een filmpje dat hij over de bouw van de Ghelamco Arena maakte, maar heeft nu met zijn team van ‘Michael Tiger’ zijn zinnen gezet op Gent zelf.

‘Het viel ons op hoe veel er op het internet gekeken wordt naar timelapse-filmpjes van steden als Parijs of Venetië, waarbij in versneld tempo een gebeurtenis passeert. We wilden dat ook voor Gent doen, waar nu het meest bekeken filmpje over de stad een compilatie van foto’s is, op muziek gezet’, zegt Blanckaert.

Zijn ambitie voor ‘Ghent in Motion’ is eenvoudig: ‘Dit moet de meest bekeken film over Gent worden.’

Lees meer over de ambities van Michael Tiger in De Gentenaar van vrijdag 27 december.

Michael Tiger lanceerde vorig jaar ook al een spectaculair filmpje over Gent, toen als aankondiging van het winterevenement Winterlicht op DOK.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio