Smeerinstallatie maakt einde aan piepende trams

Smeerinstallatie maakt einde aan piepende trams

De installatie zal de sporen van de terminus permanent smeren. Foto: jaa

Wijnegem -

Volgend jaar moet een permanente smeerinstallatie aan de tramterminus in de Fortveldstraat een einde maken aan het gepiep en gekraak van de trams.

De Lijn heeft de gemeente Wijnegem officieel laten weten dat op 3 maart de voorbereidende werken zullen starten voor de bouw van een permanente smeerinstallatie aan de terminus van tram 10 aan de Fortveldstraat. Aankomende en vertrekkende trams zorgen daar al sinds de ingebruikneming van de sporen in april 2012 voor ernstige lawaaihinder in de late en vroege uurtjes. Buurtbewoners klagen er al jaren over het gepiep en geknars van ijzer op ijzer. Het geluidsniveau stijgt er soms tot negentig decibel en gaat door merg en been.

De gemeente kreeg eerder al toezeggingen van De Lijn, maar een concrete oplossing bleef uit. Tot nu. ‘Vanaf 10 maart zou de smeerinstallatie getest worden om kort nadien in bedrijf te worden genomen’, zegt een opgeluchte schepen voor Mobiliteit Luc Monsieurs (Durf!). ‘De installatie zal de sporen van de nieuwe terminus permanent smeren. Hierdoor zal de geluidsoverlast definitief tot het verleden behoren.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio