Celebs

Modeontwerper Stijn Helsen valt van balkon in Brussel

BRUSSEL -

Stijn Helsen is op nieuwjaarsnacht van een balkon gevallen van het Royal Windsor Hotel in Brussel. De Hasseltse modeontwerper (40) werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij zou niet in levensgevaar zijn, maar heeft wel verschillende breuken opgelopen.

Helsen viel van een balkon op de vierde verdieping van het hotel. Over de precieze omstandigheden van de val is nog geen duidelijkheid. De politie en het parket kunnen een wanhoopsdaad voorlopig niet uitsluiten.

Helsen worstelde in het verleden met een burn-out, maar de ontwerper zocht daar professionele hulp voor. ‘Het gaat beter nu’, zei hij in juni 2013 tegen Dag Allemaal. ‘Af en toe neem ik te veel hooi op mijn vork. Ik heb veel geleerd uit de gesprekken met de dokter en met collega’s die het ook zwaar hebben gehad. Ik ben rustiger geworden.’

Mode zit in de genen van de Hasseltse familie Helsen. Stijn zet de familietraditie van grootvader en vader verder, samen met zijn zus Liesbeth en broers Bert en Frank. De couturier werkte voor coryfeeën als Vivienne Westwood, Valentino en Armani. Zijn maatpakken worden gedragen door beroemdheden als Robbie Williams, Hugh Grant, Keanu Reeves en Lenny Kravitz. Hij creëerde ook het kostuum voor Tobey Maguire in Spider-Man. In 2012 ontwierp Helsen nog een collectie voor het Belgische olympische team.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees