Wie schrijft de schoonste nieuwjaarsbrief van Gent?

Wie schrijft de schoonste nieuwjaarsbrief van Gent?

Foto: ghl

GENT -

Gentenaars met mooie wensen of voornemens voor 2014 mogen zondag tussen 11 en 12 uur hun nieuwjaarsbrief voorlezen tijdens Speakers Corner in brouwerij Gruut. Wie de mooiste, origineelste of ontroerendste brief voorleest, wordt uitgeroepen tot Gentenaar van het jaar.

Professor Gentsch Freek Neirynck, scheetje-loetje-bolleke Kurt Burgelman, en Buffalo-mascotte Ben Bundervoet doen alvast mee. Maar iedereen die dat wil, kan nog inschrijven tot zondagvoormiddag. Een deskundige jury beoordeelt alle brieven. Voor kinderen jonger dan veertien jaar is er een aparte categorie. Tijdens het voorlezen van de brieven wordt er ook geklonken op het nieuwe jaar.

Speakers Corner is een jaar bezig. Elke eerste zondag van de maand laten ex-schepen Guy Reynebeau en acteur Daan Hugaert Gentenaars eens goed hun gedacht zeggen. Onder meer AA Gent-voorzitter Ivan De Witte en gouverneur Jan Briers kwamen dat al met overtuiging doen.

In de lente en zomer vindt Speakers Corner plaats onder de stadshal, overwinteren doet de Speakers Corner in brouwerij Gruut. Inschrijven kan via guy.reynebeau@gent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio