Kinderopvang Kids&co van start na faillissement

Kinderdagverblijven Ukkie 3 en Ukkepuk zijn weer open. De nieuwe eigenaars Kim en Joep verwelkomden vrijdagochtend de eerste negen kindjes. Drie maanden geleden werden ze zelf nog het slachtoffer van het faillissement van Ukkie, dat 75 kindjes zonder opvang zette.

hsb

‘Sommige kindjes die vrijdagochtend bij ons aankwamen, herkenden hun vroegere opvang duidelijk’, zegt Kim. ‘Zowel voor de kinderverzorgsters als de kindjes was het een fijn weerzien. Maar er waren ook een paar nieuwe kindjes bij voor wie dit de eerste dag in een kinderopvang was. We gaven ouders en kinderen dan ook de tijd om rustig afscheid te nemen van elkaar.’

In Kids&co is plaats voor 36 kindjes. Die plaatsen zijn nog niet allemaal volzet. ‘Veel ouders die na het faillissement in de problemen zaten, hebben ondertussen een oplossing gevonden voor hun kinderen’, zegt Kim. ‘Ik denk ook dat veel ouders nog wat afwachten. Nadat Ukkie failliet ging, moeten wij het vertrouwen opnieuw winnen.’ Vanaf maandag zijn er al iets meer kindjes, maar pas vanaf eind februari begint het echt drukker te worden in de vestigingen.

‘Eigenlijk is het een voordeel dat veel ouders ondertussen een oplossing hebben gevonden voor hun kinderen. Op die manier kunnen wij rustig starten en moeten pas geboren kindjes niet op een wachtlijst staan’, aldus Kim.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus