Op enkele maanden zes nieuwe hamburgertenten in Gent

Wordt 2014 het Jaar van de Hamburger in Gent?

Wordt 2014 het Jaar van de Hamburger in Gent?

Foto: SHUTTERSTOCK

GENT - Wordt 2014 Het Jaar van de Hamburger in Gent? Afgaand op het opvallende aantal nieuwe hamburgertenten dat deze maanden de deuren opent in Gent wel. Hamburgerfans mogen alvast beginnen likkebaarden.

Gent heeft al enkele uitstekende adressen om hamburgers te eten, maar de Amerikaanse lekkernij is nu echt aan een opmars bezig. In Gent komen er op enkele maanden tijd maar liefst zes nieuwe bars bij.

De Belgische hamburgerketen Quick opent eind april een nieuwe vestiging in de voormalige Octopus aan de Overpoortstraat. Op de Korenmarkt is er momenteel al een Quick-vestiging, maar die krijgt dit voorjaar dus concurrentie.

In het pand van de voormalige Boekenvoordeel op de Korenmarkt opent in maart Ellis Gourmet Burger, het culinaire hamburgerconcept van een Brusselse groep foodies die de ‘hamburger in ere willen herstellen’.

In de Sint-Amandsstraat, naast het Sint-Pietersplein, is enkele weken geleden al een Paul's Boutique geopend. Een pastarestaurant werd er omgebouwd tot een nieuwe vestiging van de populaire Kortrijkse burgerbar.

Op het pleintje aan het Sluizeken doet binnenkort Uncle Babe’s Burger Bar de deuren open. De bar wordt opgestart door een Amerikaanse Gentenaar. En op een nog onbekende locatie in Gent zou dit voorjaar ook een Burgermeester openen. (correctie; het gaat niet om een vestiging van de populaire burgerbar in Amsterdam).

In het begin de Vlaanderenstraat tenslotte staat ook al een vestiging van een populaire Kortijkse burgerzaak in de stellingen: Clerckies. En nog nieuw, even verder in de Vlaanderenstraat, en minstens even Amerikaans: bagels. Over twee weken opent er een Jackie’s Bagelbar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio