Frank Vercauteren nieuwe trainer van KV Mechelen

Frank Vercauteren nieuwe trainer van KV Mechelen

Foto: belga

De kogel is door de kerk, Frank Vercauteren wordt de nieuwe trainer van KV Mechelen. De naam van de 57-jarige ex-coach van Anderlecht en Racing Genk, die zonder club zat, circuleerde al meteen nadat Harm van Veldhoven ontslagen werd.

Zondagmiddag wordt de oud-international voorgesteld in Bonheiden. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen. Volgens voorzitter Johan Timmermans willen hij en Vercauteren elkaar eerst beter leren kennen alvorens een langer contract te tekenen. 'We willen namelijk eerst samenwonen, voor we trouwen', aldus Timmermans.

Voor Vercauteren is het een terugkeer naar de club waar hij in het seizoen 1997-1998 ook al eens hoofdcoach was. 'Ik heb heel goede herinneringen aan die periode. Daarom is het ook een eer dat de club aan mij gedacht heeft', zei Vercauteren bij zijn voorstelling zondagvoormiddag. Zijn ambitie is om de club zo snel mogelijk uit de degradatiezone te halen. De nieuwe trainer prijst het familiaal karakter van de club dat volgens hem belangrijker is dan geld.

Maandag regelt Vercauteren nog wat praktische zaken om dinsdag af te reizen naar Murcia waar de club momenteel op winterstage is. 'Ik zal daar vooral veel observeren en praten met de clubmedewerkers, staf en spelers. Dat is het belangrijkste. Daarna zullen we samen bespreken wat moet gebeuren. Ik wil vooral vertrekken vanuit het werk van Van Veldhoven'

'Geen tweede keuze'

Voor Vercauteren is het geleden van zijn periode bij RC Genk (2009-2011) dat hij nog bij een Belgische club aan de slag was. Maar ik heb de Belgische competitie de laatste maanden gevolgd voor Belgacom TV, dus ik verwacht niet meteen grote verrassingen. Veel heb ik niet in te halen."

Topkandidaat voor de functie bij Malinwa leek eerst Besnik Hasi (T2 van Anderlecht) te zijn. 'Maar ik voel me zeker geen tweede keuze. Clubs doen wat ze willen en mogen contacteren wie ze willen. Daar heb ik geen probleem mee.'

'We rekenen er op dat Frank voor stabiliteit zal zorgen en ons naar de plaats in het klassement leidt waar we eigenlijk horen te staan. Hij is een coach met al heel wat ervaring achter de kiezen en staat bekend voor zijn goede organisatie. Hopelijk leidt dat tot de broodnodige resultaten', aldus KV-voorzitter Johan Timmermans.

Voorlaatste in de stand

Vercauteren volgt bij Malinwa Harm van Veldhoven op. Die werd maandag (op 30 december) ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten. Van Veldhoven leidde het team sinds mei 2012.

Na 21 speeldagen staat KV Mechelen met 20 punten op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League. Het telt drie punten meer dan Waasland-Beveren, de voorlaatste in de stand.

Naast Mechelen coachte Vercauteren onder meer Anderlecht, Racing Genk, (korte tijd ad interim) de Rode Duivels en Al Jazira. Begin januari 2013 werd Vercauteren ontslagen bij het Portugese Sporting. Sindsdien zat hij zonder club.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.