De Lijn denkt aan autotunnel onder de Heuvelpoort

De Lijn denkt aan autotunnel onder de Heuvelpoort

De Heuvelpoort vormt met zes aftakkingen, een drukke fietsas en dagelijks duizenden auto’s de grootste uitdaging voor de plannenmakers. Foto: dvh

GENT -

De Lijn denkt er aan om een autotunnel te graven onder de Heuvelpoort, één van de meest ingewikkelde kruispunten van de Gentse stadsring. Dat is een van de scenario’s voor de nieuwe tramlijn 7.

De Lijn wil in 2016 beginnen te bouwen aan een tien kilometer lange tramlijn van Sint-Denijs-Westrem naar de Dampoort, via het Sint-Pietersstation en de Zuid. De huidige buslijnen worden tegen 2020 vervangen door tramlijn 7.

Het traject ligt grotendeels vast, maar de Heuvelpoort vormt met zes aftakkingen, een drukke fietsas en dagelijks duizenden auto’s nog een van de grootste uitdagingen. Dat blijkt uit een nieuwe onderzoeksnota van De Lijn.

Om de nieuwe tram 7 te laten passeren over de Heuvelpoort denkt De Lijn onder andere na over het graven van een autotunnel onder het kruispunt.

Lees meer over de plannen van De Lijn met tramlijn 7 en de andere resterende vraagstukken over het nieuwe tramtracé in De Gentenaar van maandag 06 januari

De onderzoeksnota van De Lijn is vanaf maandag 6 januari voor iedereen in te zien.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio