Netflix vanaf mei ook in ons land beschikbaar

Vanaf mei kunnen ook de Belgen gebruik maken van Netflix, de website waarop iedereen zoveel films en series kan bekijken als gewenst voor amper 8 euro per maand. Dat meldt Le Soir maandag.

Netflix was al beschikbaar voor inwoners van de VS, Groot-Brittannië, Nederland en Scandinavië, maar vanaf mei zullen ook de Belgen er gebruik van maken. Het Netflix-principe? Je betaalt 7,99 euro per maand en bekijkt zoveel films als je maar wilt. Je kunt de films en series bekijken op je laptop of computer, via smartphone en tablet en op spelconsoles met internettoegang als Xbox en PlayStation.

Wat de prijs in België wordt, is nog niet bekendgemaakt. Ook of er films en series exclusief in België aangeboden zullen worden, is nog niet zeker.

De komst van Netflix naar ons land wordt al enkele maanden aangekondigd, maar werd tot nog toe altijd ontkend door het bedrijf. Nu is er volgens Le Soir een doorbraak. Volgens de Franse krant Le Figaro is er ook een akkoord over de komst van Netflix naar Frankrijk.

Intussen dook al de Twitter-account Netflix Belgium op, waar 'Coming soon' te lezen staat. De domeinnaam Netflix.be werd al in 2008 geregistreerd, maar is nog niet in gebruik.

Telenet

De komst van Netflix lijkt een slechte zaak voor andere aanbieders van films op verzoek, zoals Telenet en Belgacom TV. Telenet zag de bui in september al hangen en pakte toen uit met een speciaal aanbod voor filmliefhebbers: Rex en Rio. In die paketten kan je ook naar believen films en series bekijken voor een vast maandelijks bedrag.

Corrigeer

MEER NIEUWS