Vlaams Belang verliest derde Vlaams parlementslid

Vlaams Belang verliest derde Vlaams parlementslid

Foto: BELGA

Linda Vissers, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang, heeft ontslag genomen uit de partij. Ze kon zich niet vinden in de plaats die haar werd toebedeeld op de lijst voor de komende verkiezingen. Het gaat al om het derde Vlaams parlementslid van de partij dat deze legislatuur ontslag neemt.

De Limburgse Vissers zetelt in het Vlaams parlement sinds 2004, toen ze werd verkozen vanop de derde plaats. In 2007 verhuisde ze voor twee jaar naar de Kamer en in 2009 mocht ze de Limburgse lijst voor het Vlaams parlement trekken. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen richtte ze, met toelating van het partijbestuur, haar eigen Lijst Vissers op.

Bij de komende verkiezingen geeft Vlaams Belang de voorkeur aan Chris Janssens voor het lijsttrekkerschap. Op twee staat huidig Kamerlid Annick Ponthier.

“Die beslissing werd genomen in het kader van de verjonging en vernieuwing van de partij”, zegt Joris Van Hauthem, fractieleider in het Vlaams parlement. “Linda Vissers kon zich daar niet bij neerleggen en besloot uit de partij te stappen. Wij betreuren dat.”

Volgens Vissers zelf is de Limburgse afdeling van de partij niet langer werkbaar. “Er wordt niet meer naar elkaar geluisterd”, zegt ze. “Bovendien: als men de partij wil verjongen, moet men dat overal doen. Filip Dewinter is even oud als mij en Gerolf Annemans is zes jaar ouder.”

Vlaams Belang verloor deze legislatuur al drie Vlaams parlementsleden. Eerder stapten Erik Arckens en Gerda Van Steenberge al uit de partij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees