Kaasspecialist Heremans nv overgenomen door Milcobel

Ternat -

Kaasspecialist Heremans nv uit Ternat werd volledig overgenomen door de zuivelcoöperatie Milcobel, die 1.800 mensen tewerkstelt.

‘Deze overname is voor Milcobel een opportuniteit om de kaasdistributie op de Benelux-markt verder open te trekken’, zegt woordvoerder van Milcobel Eddy Leloup. ‘Heremans nv is een sterke groothandel en biedt ons nu de kans om onze reikwijdte verder uit te breiden naar de Brusselse agglomeratie.’

Heremans nv bestaat sinds 1969 en is gespecialiseerd in de distributie van premium kaasspecialiteiten, in het bijzonder van buitenlandse kazen voor de Brusselse agglomeratie en aanpalende provincies. Het bedrijf draait een omzet van ruim negen miljoen euro. Bij Heremans nv werken veertien mensen. Ook na de overname blijft Ronny Heremans zaakvoerder. ‘Voorlopig is er geen sprake van eventuele veranderingen van de organisatie of tewerkstelling’, zegt Heremans.

‘De samenwerking met kaasspecialisten van Milcobel, Kaasimport Jan Dupont nv, (Brugge), Camal sa (Barchon) en Dupont Nederland bv (Nieuw-Vennep), zal de service aan de klanten optimaliseren’, zegt hij.

Milcobel is de grootste Belgische zuivelgroep, met een omzet van meer dan achthonderd miljoen euro. De coöperatie telt drieduizend melkveehouders.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio