Meisje (11) ernstig gewond na ongeval met vrachtwagen

Moeder ziet dochtertje onder truck belanden

Moeder ziet dochtertje onder truck belanden

Het meisje kwam onder een truck terecht. Haar moeder reed achter haar aan en zag alles gebeuren. Foto: tdk

Reet -

Een elfjarig meisje is gisteren ernstig gewond geraakt toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen terechtkwam. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Antwerpsestraat met ’s Herenbaan in Reet, vlakbij het ziekenhuis. De mama van het meisje reed achter haar dochter en zag het ongeval gebeuren.

Het zware verkeersongeval gebeurde kort na half twee gisterenmiddag. Het elfjarige meisje en haar moeder fietsten op het fietspad van de Antwerpsestraat. Op het kruispunt met de ’s Herenbaan hadden ze groen licht en wilden ze de rijbaan oversteken. Op dat ogenblik draaide een truck met oplegger de ’s Herenbaan in. ‘Hij had ook groen licht, want ze reden in dezelfde richting’, vertellen Kelly Smits en Cindy De Wachter. Zij reden achter de vrachtwagen en zagen het ongeval gebeuren.

‘We zagen de vrachtwagen nog even naar links uitwijken om zijn bocht goed te kunnen nemen en toen gebeurde het. Het jonge fietsstertje werd door de vrachtwagen gegrepen. Een vreselijk beeld. De mama van dat meisje reed achter haar dochter en heeft alles zien gebeuren. Toen haar dochtertje onder de vrachtwagen lag, sprong ze voor de truck en maakte ze de vrachtwagenchauffeur duidelijk dat hij iemand had aangereden. De moeder gilde. Het ging door merg en been. Ook wij waren helemaal van slag. Dit is zo erg.’

Wonder

De brandweer, een ziekenwagen en een medisch urgentieteam snelden ter plaatse. Het elfjarige meisje, dat uit Boom afkomstig is, kon vanonder het gevaarte worden gehaald. Het meisje werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. ‘Ze verkeert gelukkig niet in levensgevaar, maar ze is er wel heel erg aan toe’, zegt Veronique Wegge van de politiezone Rupel.

De politie sloot de ’s Herenbaan en Antwerpsestraat af voor alle verkeer. Het verkeer richting Antwerpen moest omrijden via de A12.

‘Het mag een wonder heten dat het meisje de aanrijding heeft overleefd’, reageren enkele omwonenden uit de ’s Herenbaan. ‘Kijk maar eens naar haar fietsje. Dat zit helemaal klem onder de truck. Hopelijk komt alles goed met haar. We hoorden dat vooral haar been er erg aan toe was.’

Een gespecialiseerd ongevallenteam van de Antwerpse politie zakte naar Reet af om mee de vaststellingen van het ongeval op te meten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio