Achttien maanden celstraf voor valse seksadvertenties

Dendermonde -

Een 52-jarige man uit Putte is in Dendermonde veroordeeld tot 18 maanden cel. Hij maakte onder meer valse seksadvertenties.

Erotische getinte afspraakjes zijn bijzonder gegeerd, zeker voor Karel V.H. (52) uit Putte. De man beheert een datingwebsite voor sekspartijtjes en probeert daar zoveel mogelijk gegadigden naartoe te lokken. Om daar in te slagen, probeerde hij in februari en maart van 2011 ook de website van een concurrerende collega uit Dendermonde te boycotten. V.H. maakte een vals profiel aan op die website en bood zo allerhande diensten aan. Hij stelde zich voor als een ‘sexy jongedame’ of als een koppel dat op zoek was naar een stomend afspraakje. Maar wie op het profiel klikte, werd meteen doorgestuurd naar de betaalwebsite van V.H. zelf.

Via het valse profiel stuurde V.H. ook spammails naar de 1.800 gebruikers van de concurrerende website. Toen de beheerder van de concurrerende website de sluikreclame in de gaten kreeg, stuurde hij V.H. een factuur op. Maar in plaats van een betaling kreeg de man verboden reclame voor seks met minderjarigen op zijn website. Ook daar bleek V.H. achter te zitten.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 18 maanden gevraagd. De rechter ging op die eis in. V.H. zelf had zelf vrijspraak gevraagd. Volgens de man had hij nooit advertenties op de site van zijn collega geplaatst, en had hij bovendien zelf aangifte gedaan over de fraude op de site.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio