Bibberduik op 2 februari

Bibberduik op 2 februari

Zo was het in 2010. Foto: jv

Gent -

De Bibberduik zal dit jaar plaatsvinden op zondag 2 februari, op de Blaarmeersen. Als... de weersomstandigheden het toelaten. Dat zegt schepen van Sport Resul Tapmaz.

Vorig jaar kon de Bibberduik niet doorgaan. Door de aanhoudende vrieskou waren de voorgeschreven veiligheidsnormen niet gegarandeerd. Een Bibberduik mag volgens Volksgezondheid alleen plaatshebben in goede condities. De temperatuur van het water moet bijvoorbeeld minimum vier graden zijn.

De Bibberduik kende al een grillig parcours. Hij werd niet alleen vorig jaar afgelast, ook in 2006 en 2007 ging het evenement niet door. In 2008 werd uitgeweken naar het zwembad Neptunus, voor de heraanleg van het strand en de vijver van de Blaarmeersen. In 2009 was het bar weer en werd een winterwandeling gehouden. In 2010 verschoof de Bibberduik naar een latere datum en in 2011 werd hij door het slechte weer uiteindelijk geannuleerd. In 2012 was er een ‘normale’ Bibberduik.

De deelnemers worden vooraf stevig opgewarmd. Pas dan mogen ze het water in, waarna er kan worden geklonken op het nieuwe jaar.

Resul Tapmaz zal zelf niet te water gaan. ‘Ik zal mee bibberen, maar niet in het water’, zegt hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio