Speciale clausule in contract houdt Hazard bij Zulte Waregem

Speciale clausule in contract houdt Hazard bij Zulte Waregem

Foto: photonews

De transfersaga van Thorgan Hazard (20) draait rond een clausule in zijn huur­contract. Wij kwamen nu te weten hoe die exact is geformuleerd: Als Thorgan Hazard geen basisspeler blijkt, kan hij na overleg met alle partijen vertrekken bij Zulte ­Waregem. Ondanks allerlei beloftes wordt Anderlecht dus best niet te zelfzeker, want de Chelsea-huurling stond 87,5 procent van de tijd op het veld bij Essevee.

Voor Zulte Waregem is de clausule met Chelsea op geen enkele manier vatbaar voor interpretatie. Thorgan Hazard is bij de fusieclub ontegensprekelijk een basisspeler. In de competitie stond de dribbelaar in alle 21 duels in de basis en werd hij alleen in de eerste match tegen Lierse meer dan een kwartier voor affluiten naar de kant gehaald omdat hij toen nog trainingsachterstand had. Later tegen Club Brugge en Waasland-Beveren waren het hoogstens applausvervangingen.

34 matchen, 31 basisplaatsen

Hetzelfde verhaal klinkt in Europa. Zowel in de verloren Champions League-kwa­lificaties tegen PSV als in de Europa League stond het talent telkens aan de aftrap. Eigenlijk werd hij alleen in de Belgische beker drie wedstrijden ­gespaard.

In de 34 officiële matchen die Zulte Waregem dit seizoen al speelde, stond Hazard dus 31 keer in de basis. Op zijn ­conto staan 2.667 speelminuten op 3.060 of 87,5 procent van de speeltijd. Daarin bleek hij ook ontzettend efficiënt. Met elf goals en veertien ­assists verdeeld over alle ­competities zit hij aan één ­beslissende actie om de 107 minuten.

Deze cijfers bieden Essevee dus een stevig houvast in dit dossier. Zulte Waregem kreeg van Chelsea onlangs nog eens te horen dat het tevreden is over de ontwikkeling van Thorgan Hazard en heeft een goeie relatie met de Engelsen. Het huurcontract loopt ook tot 30 juni 2014.

En toch probeert ­Hazards raadgever John Bico de clausule nog anders te interpreteren. Hij kijkt naast de concrete cijfers en ­probeert Chelsea te overtuigen dat ­Hazard en de Londense club baat zouden hebben bij een uitleenbeurt aan Anderlecht. Dat zou beter zijn voor de ontwikkeling van zijn ­poulain en voor zijn kansen op het WK in Brazilië. Iets wat Francky Dury tegenspreekt.

Lachende Hazard

Ondertussen blijft Thorgan Hazard op de stage in het Spaanse Marbella erg kalm. Rond het veld wil hij vooral rust en dus praat hij niet met de pers, maar op het terrein doet hij niets anders dan dollen met zijn ploegmaats. Dat de nummer 10 niet gelukkig zou zijn bij Zulte Waregem kan door Bico dus ook niet gebruikt worden om hem daar weg te halen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.