Pech nekt Yannick Peeters op BK voor junioren

Pech nekt Yannick Peeters op BK voor junioren

Foto: BELGA

Eerstejaarsjunior Eli Iserbyt heeft zaterdag op het BK veldrijden op de hippodroom in Waregem de Belgische titel bij de junioren veroverd.

Voor Iserbyt was het na twee nationale titels bij de nieuwelingen al de derde Belgische titel op rij. Tot ontgoocheling van de kampioen van vorig jaar Yannick Peeters, die een lekke band toen hij alleen aan de leiding reed kon inroepen om zijn verlies te verklaren. Plaats drie op het podium was voor Thijs Aerts, waardoor medefavoriet Kobe Goossens de grote verliezer van deze titelrace was. Ontredderd door de stress gaf de man uit Baal er al snel de brui aan.

In de tweede van de zeven te rijden ronden reed Peeters al alleen aan de leiding. Hij had toen Aerts, Iserbyt en Thomas Joseph van zich afgeschud. Het leek het begin van een onemanshow maar dat werd het niet. In de vijfde ronde kreeg Peeters kort na een fietswissel immers een lekke band waarmee hij bijna een halve ronde verder moest. Dat was het moment waarop Iserbyt, die Aerts ter plaatse gelaten had, kon aansluiten. En de Bavikhovenaar deed meer. Hij reed Peeters ook uit het wiel. In de tijd die hem restte had de Europese kampioen geen repliek meer in huis zodat Iserbyt op de hoogste trap van het ereschavot mocht. Aerts stelde zijn bronzen medaille veilig en Stijn Caluwé reed voorbij Joseph nog naar de vierde plaats.

Eli Iserbyt: ‘Nooit gedacht dat ik hier kon winnen’


Na pech voor titelverdediger en topfavoriet Yannick Peeters ging de Belgische titel in het veldrijden bij de junioren zaterdag op de hippodroom in Waregem verrassend naar Eli Iserbyt. ‘Aan winnen had ik vooraf niet gedacht’, bekende de kersverse Belgische kampioen na de titelrace.

‘Wel aan een podiumplaats. Maar toen ik van Peeters afstand genomen had om aan de slotronde te beginnen, kon ik uiteraard niet anders meer dan erin geloven. Door de lekke band van Peeters is het wel een gekke wedstrijd geworden. Ik was al eens van Aerts en Joseph weggereden om achter hem aan te gaan, maar toen maakte ik een foutje in de zandbak en kwamen ze terug. Daarna hoorde ik plots vertellen dat ik dichter bij Peeters gekomen was en plots zag ik hem voor mij uitrijden. In de voorlaatste ronde kon ik in de zandbak verder rijden dan Peeters en was ik alleen. Een duel met hem uitvechten was een nieuw gegeven voor mij. Maar dat heb ik goed afgewerkt’, aldus een gelukkige Iserbyt.

Yannick Peeters: ‘Eli is verdiende kampioen’

Voor Yannick Peeters zat er zo niet meer in dan een tweede plaats. ‘Natuurlijk heb ik tegenslag gekend met die lekke band en daarop verder rijden heeft krachten gekost’, vertelde hij. ‘Vandaar allicht dat Eli in de zandbak van mij kon wegrijden. Ik kende dus ook wel een mindere dag. Eli is daarom de verdiende kampioen en ik mag gelukkig zijn dat ik de Europese titel heb.’

Corrigeer