JIPPAnimatie wil goede doelen sponsoren

JIPPAnimatie wil goede doelen sponsoren

Lien Melotte van JIPPAnimatie wil duurzame steun geven aan een vereniging. Foto: tdr

Broechem -

JIPPAnimatie is op zoek naar verenigingen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. Met hun opbrengst wil de vzw kleinschalige initiatieven steunen.

JIPPAnimatie deed twee jaar geleden een oproep naar verschillende verenigingen die een extra duwtje konden gebruiken. De vzw bestaat ondertussen drie jaar en verhuurt voornamelijk spelkoffers en organiseert sinds kort comedy-avonden voor volwassenen.

‘Vanaf februari gaan we ook vertelnamiddagen organiseren in ons klein theaterzaaltje’, vertelt voorzitster Lien Melotte.

De opbrengsten van zowel de verhuur, de comedy en vertelnamiddagen gaan steeds naar het gekozen goede doel. ‘Er bestaan heel wat organisaties die zich inzetten voor jongeren en altijd wel wat hulp kunnen gebruiken,’ zegt Lien. ‘De feitelijke vereniging KIEMMA kreeg van ons het eerste jaar onze steun. Door onze inbreng konden ze speelgoed kopen voor hun Sinterklaasfeest, georganiseerd voor kansarme kinderen uit een Antwerpse wijk. Vorig jaar steunden we Hannibal Vakanties uit Berchem, we sponsorden mee voor het aankopen van een tweedehandstandem waarmee jongeren met een beperking mee konden op fietskamp.’

‘We hebben wel enkele voorwaarden opgesteld. Het goede doel moet even kleinschalig zijn als onze vzw en in het teken staan van jongeren en kinderen’, aldus Lien Melotte.

De vzw uit Broechem wil niet Music For Life achterna en zomaar wat geld storten op een rekening. ‘We hopen op deze manier iets aan te kopen voor een vereniging zodat ze een lange tijd kunnen genieten van onze schenking,’ zegt Lien. ‘Eind februari steken we met onze vier leden de koppen samen en bespreken we elk doel één voor één. We hopen zeker eens een organisatie uit eigen gemeente te mogen ondersteunen.’

Organisaties die kandidaat zijn kunnen een motivatiebrief sturen naar JIPPAnimatie vzw, Mollentstraat 21, 2520 Broechem of mailen naar info@jippa.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio