55 kinderen zetten traditie van sterzingen voort

55 kinderen zetten traditie van sterzingen voort

De kinderen hebben zich als de Drie koningen verkleed tijdens het sterzingen. Foto: mvn

Sint-Kruis -

In de wijk Male wordt de traditie van het sterzingen levendig gehouden. 55 kinderen trokken door de straten en zamelden geld in voor onder meer Poverello en de Mobile School.

De parochiale werkgroep ‘Male waar wij Wonen’ zet de traditie van het sterzingen voort. In de wijk Male zijn vorige week woensdag 55?kinderen van de lagere school de Kantelberg samen met het kinderkoor door de straten getrokken. De kinderen belden aan bij de verschillende huizen en hebben er het driekoningslied gezongen. Na het liedje mochten de inwoners zelf beslissen welke bijdrage ze aan de kinderen gaven.

De opbrengst van het sterzingen zal verdeeld worden over drie goede doelen. De kinderen kozen voor Poverello Brugge, die warme maaltijden aanbiedt aan minderbedeelden, het fonds voor parochiale noden en de Mobile School die onderwijs biedt aan straatkinderen.

Het sterzingen is een waardig alternatief voor de vroegere kerstconcerten, die in de Sint-Franciscuskerk van Male werden georganiseerd. Ook bij deze concerten ging de opbrengst steeds naar goede doelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio