Chavanel showt truitje van zijn nieuwe werkgever

IAM Cycling heeft vandaag zijn team en nieuwe outfits voorgesteld aan pers en publiek. De Zwitserse wielerformatie is bij de start van het nieuwe seizoen ambitieus. En dat mag. IAM Cycling versterkte zich in het tussenseizoen met enkele ronkende namen. Met Chavanel als blikvanger.

De opvallendste nieuwkomers zijn Mathias Frank (ex-BMC), Jérôme Pinau (ex-Omega Pharma-Quickstep) en vooral Sylvain Chavanel (ex-Omega Pharma-Quickstep). De 34-jarige Fransman zal in de voorjaarsklassiekers niet meer in de schaduw van Tom Boonen opereren, maar wordt bij zijn nieuwe werkgever voluit uitgespeeld als kopman. Naast enkele krachtpatsers zoals Heinrich Haussler en Gustav Larsson telt de pro-continentale wielerploeg ook twee landgenoten: Kevyn Ista en Kristof Goddaert. 

 IAM staat voor zijn tweede seizoen. Het team heeft een budget van 8 miljoen euro en biedt 25 renners, drie meer dan in 2013, onderdak. Op termijn wil de professionele continentale wielerploeg aansluiting bij de WorldTour vinden.

Voor de klassiekers rekent men naast Chavanel op de Australiër Heinrich Haussler, die net als Chavanel al eens tweede was in de Ronde van Vlaanderen. 'Het kopmanschap vormt geen probleem. Chavanel is een aanvaller, Haussler een sprinter. Ze zijn dus complementair', stelde sportdirecteur Marcello Albasini.

De Zwitser Mathias Frank, ook een aanwinst, moet voor successen in de rittenkoersen zorgen. Het team wil aan één of twee grote rondes deelnemen. De Ronde van Frankrijk is een prioriteit. 'We hebben niet de pretentie te stellen dat de volgende tourwinnaar voor ons rijdt', verklaarde sportief manager Serge Beucherie. 'Maar met een mix van ervaren rotten als Martin Elmiger, Sébastien Hinault et Johann Tschopp en beloften als Mathias Brändle, Sébastien Reichenbach en Marcel Wyss kunnen we er wel een rol van betekenis spelen.'

Na de ploegvoorstelling trokken de renners naar Palma de Mallorca voor een stage van één week. De eerste wedstrijd op hun programma is de GP La Marseillaise op 2 februari.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.