Vanaf april 50 bussen minder door Leuvense binnenstad

Vanaf april 50 bussen minder door Leuvense binnenstad

Foto: fhw

Leuven -

Vanaf 22 april zullen er dagelijks een 50-tal bussen minder door de Leuvense binnenstad rijden. Daarnaast wordt de nieuwe lijn 601 op de binnenring een aanvulling op de reeds bestaande ringbus op de buitenring.

Dit alles kadert in een plan van de stad Leuven en De Lijn om het openbaar vervoer in Leuven te stimuleren, dat werd voorgesteld op een persconferentie dinsdag.

Door de nieuwe ringbus 601 op de binnenring van Leuven verdubbelt het aantal bussen. Bovendien zorgt deze nieuwe buslijn ook voor een snellere verbinding. Nu duurt de rit tussen het Gasthuisberg en het station 12 minuten. Vanaf 22 april zal dit nog slechts 7 minuten in beslag nemen.

De invoering van de binnenringbus maakt het voor de ringbus 600 mogelijk om ook op zaterdag uit te rijden. Deze rit rijdt vanaf 22 april tot aan de Vaartkom.

Het traject van de lijn 337 Waver-Leuven ondergaat op 22 april ook enkele wijzigingen. Zo zullen de bussen tussen de Naamsepoort en het station niet langer via Kapucijnenvoer en het centrum van de stad rijden, maar wel via de buitenring. Hierdoor rijden er dagelijks een 50-tal minder bussen door het centrum, maar de verbinding verloopt wel acht tot tien minuten sneller.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad van woensdag dinsdag 14 januari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio