In deze Vlaamse gemeenten wonen we het liefst

In deze Vlaamse gemeenten wonen we het liefst

Foto: rr

Inwoners van Linkebeek, Vorselaar en Zutendaal wonen het liefst in hun gemeente. Tienen, Vilvoorde en Zelzate scoren dan weer het slechtst. Dat blijkt uit Het Gemeenterapport van Het Nieuwsblad. Ontdek hieronder hoe uw gemeente scoort.

Opvallend, we zijn heel tevreden over de gemeente waarin we wonen. Op de vraag: 'hoe graag woont u in uw gemeente', geven inwoners van Vlaamse gemeenten een gemiddelde score van 7,9/10. Dat is iets minder dan in 2009 toen het antwoord op dezelfde vraag nog 8,1/10 was, maar nog altijd een grote onderscheiding. Geen enkele gemeente is gebuisd.

Dit is maar een van de vele conclusies uit Het Gemeenterapport, een grote bevraging van het onderzoeksbureau iVox en Het Nieuwsblad in alle Vlaamse steden en gemeenten. In totaal werden meer dan 116.000 inwoners in Vlaamse gemeenten bevraagd over diverse lokale thema's maar ook over het nieuwe gemeentebestuur.

Hoe doet de nieuwe burgemeester het een jaar na de verkiezingen? Zijn de inwoners van uw gemeente tevreden over het financieel beleid, de aanpak van criminaliteit en overlast,... ?

Vanaf morgen leest u een hele week lang de resultaten van elke gemeente in Het Nieuwsblad en de reactie van uw burgemeester en de oppositie. Op de gemeentesites belichten we dagelijks een thema uit het rapport. Morgen: De financiën van uw gemeente.

Alle scores op kaart:

Klik op een gemeente op onderstaande kaart en ontdek welke gemiddelde score deze gemeente heeft gekregen van de bevraagde inwoners.


Overzicht scores:

Corrigeer

MEER NIEUWS