BasketBAL1ste provinciale - Klaas Olbrechts Tigers Evergem

‘Vruchten geplukt van defensieve inspanningen’

Evergem -

In de hoogste provinciale reeks pakte Tigers Evergem uit met de stunt van de voorbije speeldag. De spelers van coach Koen Van Bouchaute gingen winnen op het terrein van Black Boys Erpe-Mere, en laat dat nu één van die typische hometeams zijn waar dus weinig punten te rapen vallen.

Klaas Olbrechts ontpopte zich met een secure twintiger tot topscorer van dit duel.

‘We stonden wel onder druk, want na het uitvallen van onze sterkmaker Frederik Van Vooren, incasseerden we vijf nederlagen op rij. Daardoor vielen we terug naar een gedeelde voorlaatste plaats, en dat in een seizoen waarin we volop voor een plaats in de middenmoot wilden gaan. Toch trokken we met relatief weinig hoop naar Erpe-Mere, want de Black Boys zijn niet alleen in eigen zaal beresterk, ze smeerden ons in de heenronde ook al een pijnlijke 59-64 thuisnederlaag aan’, zegt Klaas.

Coach Koen Van Bouchaute zag zijn spelers op Erpe-Mere de vruchten plukken van hun harde trainingsarbeid. ‘Het was al enkele weken duidelijk dat ons probleem niet in offense, maar vooral in defense lag. We incasseerden te veel punten en dus focuste onze coach zich volop op onze verdediging. Blijkbaar met succes, want we hielden de Black Boys in hun thuishaven onder de zeventig punten. Aanvallend telden we met een Jean-Yves De Caluwé in bloedvorm, Wim De Reu en Frederik Van Vooren vier spelers in de dubbele cijfers, en dat bleek dus ruim genoeg om de kers op de taart, lees ons verdedigend werk te zetten.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.