Topmanager Yahoo stapt op

Topmanager Yahoo stapt op

Henrique de Castro Foto: REUTERS

Henrique de Castro, de chief operating officer (coo) van Yahoo, verlaat het internetbedrijf donderdag. Waarom de topman er de brui aan geeft, is niet bekendgemaakt.

Yahoo heeft het vertrek zelf naar buiten gebracht. De Castro, die in oktober 2012 bij Google werd weggehaald, werd beschouwd als een van de belangrijkste managers bij Yahoo. Hij was verantwoordelijk voor onder meer sales en media- en businessontwikkelingen wereldwijd.

De Castro had tot in oktober 2012 een topfunctie bij concurrent Google. Hij was er verantwoordelijk voor advertentieplatforms en diensten voor Google uitgevers. Daarvoor gaf hij leiding aan media- en mobiele platforms van de internetgigant. Ook werkte hij voor de Amerikaanse computerfabrikant Dell en adviesbureau McKinsey.

Yahoo bood in oktober 2012 de Castro een topfunctie aan. Hij was er een van de grootverdieners. Vorig jaar verdiende hij naar verluidt 39 miljoen dollar (28,5 miljoen euro). Maar er gingen al langer geruchten de ronde dat de Castro meer en meer druk voelde om betere resultaten neer te zetten bij Yahoo.

Corrigeer

NIEUWS