Bal der bals keert terug naar Sotto’s Zottegem

Zottegem -

Het Bal der Bals keert terug naar Zottegem. Flanders Expo wordt omgeruild voor de Sotto’s in Zottegem waar in 2010 en 2011 nog uitverkochte edities plaatsvonden.

‘Het is een bewuste keuze om het succesverhaal van destijds te omarmen en om zo ook de capaciteit te verminderen’, vertelt woordvoerster Louise Vermeulen. ‘Bovendien is de locatie polyvalent met twee zalen en twee verdiepingen. Kwantiteit zal inboeten voor kwaliteit’.

Zestien artiesten zullen de line-up aanvoeren. De opvallendste is Borgeous, bekend van Tsunami. Vorig jaar ging het Bal der Bals in Flanders Expo er prat op met 8.000 bezoekers ‘het feest van het jaar’ te zijn, maar de organisatie zakte door het ijs. ‘Enkele ervaren projectmanagers willen nu als één organisatie samenwerken om de naam van het evenement waar te maken.’

Een deel van de opbrengsten gaat voortaan ook systematisch naar goede doelen waaronder The Cybersmile Foundation. De organisatie verwijst hiermee met een knipoog naar de haatstorm rond Mathieu De Ruyck, de vorige organisator.

Ook zal het Bal der Bals lokale initiatieven steunen als Art On Tour, waarbij plaatselijke kunstenaars zullen samenwerken met het Bal der Bals. De zevende editie van het bal vindt plaats op zaterdag 3 mei in Zottegem in de Sotto's aan Ter Kameren. De dress code is avondkledij voor de dames en maatpak met das voor de heren. Gewone tickets kosten achttien euro en zijn te koop in FNAC of via www.balderbals.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio