Patiënten kunnen medische beelden zelf online bekijken

Bonheiden -

Patiënten van het Imeldaziekenhuis en hun huisartsen kunnen zelf medische beelden bekijken op internet via Pacs-OnWeb. Dit is een primeur in de regio.

Patiënten van het Imeldaziekenhuis en hun huisartsen kunnen voortaan zelf de medische beelden van hun onderzoeken bekijken op het internet via PacsOnWeb, een innovatief beeldvormingssysteem van Dobco Medical Systems uit Sint-Niklaas.

Patiënten die in het Imeldaziekenhuis een radiologisch onderzoek ondergaan krijgen voortaan een brief met het referentienummer van hun onderzoek. Aan de hand van dit nummer en hun geboortedatum kunnen zij zelf de beelden bekijken als zij inloggen op de website van het ziekenhuis. ‘Maar in feite is PacsOnWeb in de eerste plaats bedoeld voor de huisartsen’, relativeert Dirk Perdius, hoofd van de dienst medische beeldvorming. ‘De huisartsen ontvangen via dit systeem op een snelle en veilige manier de beelden en verslagen van de patiënten die ze naar ons doorverwijzen. Patiënten daarentegen kunnen alleen de beelden opladen, maar niet het verslag bekijken. Want de technische termen uit het verslag zouden hen nodeloos kunnen ongerust maken.’

Het Imeldaziekenhuis is het eerste ziekenhuis in de regio dat werkt via PacsOnWeb.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio