Wordt er meer ingebroken in jouw gemeente?

Het aantal criminele feiten in ons land is sterk gedaald in de eerste helft van 2013. Alleen het aantal woninginbraken blijft alarmerend hoog. Hoe zit dat in uw gemeente? Bekijk hieronder de evolutie van de woninginbraken en het totaal aantal misdrijven voor elke gemeente.

Bekijk de evolutie van het aantal criminele feiten en inbraken per gemeente
Bekijk de inbraakcijfers op kaart

Uit de nieuwe cijfers van de federale politie blijkt dat er in de eerste helft van vorig jaar 480.683 criminele feiten werden geregistreerd. Dat is het laagste cijfer in ons land sinds 2000.

Ook in de grote Vlaamse steden daalt de totale criminaliteit volgens deze officiële cijfers. In Gent is er een daling van -10% ten opzicht van dezelfde periode in 2012. In Antwerpen zijn er -4% minder misdrijven en in Brugge gaat het om een daling van -11%.

Woninginbraken

Het aantal woninginbraken blijft alarmerend hoog met 16.589 geregistreerde feiten in Vlaanderen. Ten opzichte van de eerste helft van 2012 is er wel een lichte daling van 3 procent, maar 2012 was dan ook een recordjaar wat inbraken betreft. In 4 op 10 Vlaamse gemeenten steeg het aantal inbraken in de eerste helft van 2013.

Evolutie aantal inbraken en criminaliteit

Selecteer hieronder uw gemeente en ontdek of het totaal aantal criminele feiten en woninginbraken in uw gemeente in de eerste zes maanden van 2013 is gedaald of gestegen ten opzichte van dezelfde periode de voorbije jaren.

Aantal inbraken per gemeente op kaart

Ontdek op onderstaande kaart in welke gemeenten het meest inbraken plaatsvinden op 1.000 woningen. In Zaventem werd in de eerste helft van 2013 gemiddeld het meest ingebroken: 18 op 1.000 woningen kregen een inbreker over de vloer. In kleine gemeenten als Pittem, Horebeke en Herstappe werd in deze periode geen enkele keer ingebroken.

Klik een gemeente aan op de kaart voor meer informatie.

* Bron cijfers: Federale Politie

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S