Niels Albert maakt zaterdag rentree in Kasteelcross

Van de partij in West-Vlaanderen is de uitgeziekte Niels Albert Foto: PHOTOPRESS.BE

Zaterdag heeft in Zonnebeke de 30e editie van de Kasteelcross plaats. Het is meteen de eerste keer dat Sven Nys in actie komt na het behalen van zijn Belgische driekleur afgelopen zondag in Waregem. De Kannibaal van Baal zal in Zonnebeke wel rondtoeren met zijn regenboogtrui.

Ook van de partij in West-Vlaanderen is Niels Albert, die deze week uitziekte en maandag in laatste instantie forfait gaf voor Otegem.

‘Vorig jaar moest ik in Zonnebeke forfait geven omdat ik me niet lekker voelde en daags nadien in het Nederlandse Hoogerheide mijn leiderstrui in de wereldbekerstand te verdedigen had’, stelt Niels Albert. ‘Ik ken het parcours niet meer zo goed want het is geleden van de tijd toen ik nog reed voor de Palmansploeg dat ik er nog aan de start kwam. Ik heb vernomen dat de omloop sindsdien amper veranderd is. Door de regenval van de voorbije dagen wordt het in geen geval een makkelijke opdracht maar ik hoop toch mee te kunnen strijden voor de eindzege.’

Vorig jaar ging de overwinning er naar Tom Meeusen die het in een sprint haalde voor de Zwitser Julien Taramarcaz. Derde werd Sven Vanthourenhout

- voornaamste deelnemers -

Sven Nys, Niels Albert, Tom Meeusen, Sven Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Michael Vanthourenhout, Wietse Bosmans, Joeri Adams, Kenneth Van Compernolle, Vinnie Braet, Tim Merlier, Björn Rondelez, Philipp Walsleben (Dui), Radomir Simunek (Tsj), Jonathan Page (VSt)

- programma -

12u30: Nieuwelingen

13u30: Juniores

15u00: Elite en beloften

Corrigeer