PVDA West-Vlaanderen maakt lijsttrekkers bekend

De PVDA-ploeg voor West-Vlaanderen. Foto: sbr

Roeselare -

De Partij van de Arbeid wil ook in West-Vlaanderen in mei met volledige lijsten naar de kiezer trekken. Filip Desmet en Bart Desmedt worden de lijstrekkers voor PVDA.

Op de nieuwjaarsreceptie in Roeselare stelde de PVDA zaterdag Filip Desmet (58) uit Kortrijk voor als West-Vlaamse lijstrekker voor de Kamer. De lijst voor de Vlaamse verkiezingen wordt aangevoerd door Bart Desmedt (53) uit Brugge.

‘Na de vernieuwing van de partij onder Peter Mertens zit de PVDA, overigens de enige ‘nationale’ partij in België, duidelijk in de lift. We hopen de kiesdrempel te halen en zeker in Antwerpen en Luik minstens twee zetels voor de Kamer in de wacht te kunnen slepen’, maakt Filip Desmet zich sterk.

De komende dagen maakt de PVDA haar programma bekend. Dat steunt ondermeer op de resultaten van de grote enquête die de partij vorig jaar organiseerde, waarop meer dan 40.000 antwoorden binnenkwamen.

‘Uiteraard blijven wij ons resoluut profileren als het enige sociale alternatief. Andere pijlers zijn de verlaging van de BTW op energie en de afschaffing van de GAS-boetes, die de scheiding der machten hypothekeren en de klok terugdraaien naar de Middeleeuwen, toen er ook in elke gemeente aparte regels golden’, besluit Desmet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio