Vandalen beschadigen alle netten bij voetbalclub

BRUGGE -

Bij voetbalclub Dosko Sint-Kruis hebben vandalen alle netten van alle doelen beschadigd. ‘Dit willen we nooit meer meemaken’, klinkt het in de club.

‘Ze hadden het duidelijk op Dosko gemunt’, zegt Filip Proot, beheerraadslid van de Brugse vierdeprovincialer.

De jeugdwedstrijden begonnen zondagochtend met vertraging. Op de sportterreinen van De Gulden Kamer bleken alle netten van de doelen beschadigd.

‘De doelen op het eerste veld, op het oefenterrein en alle oefendoelen die tijdens de trainingen en jeugdwedstrijden gebruikt worden, zijn beschadigd’, zegt Proot. ‘Uit de netten werden telkens stukken van twee op twee meter geknipt. We hebben de netten zo vlug mogelijk vervangen. In de voormiddag waren er jeugdmatchen en in de namiddag speelde de eerste ploeg tegen VKSO Zerkegem. Alle matchen konden gelukkig plaatsvinden.’

De Brugse voetbalvereniging heeft er het raden naar het waarom van de feiten. ‘We weten niet wie dit gedaan heeft, noch waarom’, zegt Proot.

‘We verwittigden de politie en die kwam de feiten vaststellen. Naar beveiliging toe kunnen wij als voetbalclub niet meer doen. De politie zal nu extra controles uitvoeren. Dit willen we niet meer meemaken.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio