België in eerste halve finale Songfestival

België in eerste halve finale Songfestival

Ons land is ingedeeld in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival dat dit jaat wordt georganiseerd in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Dat blijkt maandag uit de loting voor het liedjesfestival.

In de eerste halve finale op 6 mei treden zestien acts aan. Naast België gaat het om Zweden, Albanië, IJsland, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, Armenië, Estland, Hongarije, Moldavië, Montenegro, San Marino, Portugal en Oekraïne en Nederland. Ons land treedt als negende aan, vlak na de pauze.

In de tweede halve finale strijden vijftien artiesten om een plaats in de finale: Noorwegen, Israël, Georgië, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Malta, Macedonië, Finland, Ierland, Roemenië, Slovenië, Wit-Rusland, Griekenland en Zwitserland.

Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk zijn automatisch geplaatst voor de finale. Ook gastland Denemarken mag meteen naar de finale.

De eerste halve finale van het songfestival vindt plaats op dinsdag 6 mei, de tweede halve finale op donderdag 8 mei en de finale op zaterdag 10 mei.

Belgische inzending

Over twee weken pakt Eén uit met een talentenjacht die volledig in het teken staat van het Europese liedjesfestival. De audities gaan van start met dertig kandidaten maar slechts de helft van hen mag naar de liveshows.

Een professionele jury, bestaande uit Ozark Henry, ex-Songfestivalwinnares Ruslana, Bart Peeters en Lazy Jay, beslist uiteindelijk wie België in mei zal vertegenwoordigen.

Corrigeer

MEER NIEUWS