‘Totaal onverwacht’

© vel

Onze verspringers waren op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen in zaal in goede doen. Zowel Tobias Capiau als Hanne Maudens haalden scherp uit. En dan was er nog Celine Hofman, die het nationale record hinkstapspringen kon verbeteren.

WILLY GOOSSENS

‘Dit had ik totaal niet verwacht’, vertelde een supertevreden Celine Hofman, nadat ze bij haar laatste sprong het nationale record hinkstapspringen naar 12,16 meter bracht. Daarmee deed ze drie centimeter beter dan Inez Waeyaert zestien jaar geleden presteerde. Hofman had even voordien nog spannende 400 meter achter de rug, waarin ze met 57’82 de maat nam van Messalina Pieroni.

‘Mijn eerste sprongen waren zeker nog niet denderend. Maar die laatste poging maakte alles goed. De eerste grote doelstelling van het seizoen is nu binnen. Natuurlijk wil ik nog een poging doen om dat record te verbeteren, maar eerst gaat de aandacht naar het BK meerkampen over twee weken.’

Tobias Capiau, deze zomer al goed voor 7,11 meter, begon het verspringen met een sprong van 6,76 meter. Er volgden nog twee nulsprongen, maar bij de zesde en laatste sprong was het raak: 7,23 meter, een verbetering van zijn beste indoorprestatie met liefst 31 centimeter.

Daarmee komt Capiau nu op de tweede plaats aller tijden. Het Belgisch record is sedert 1990 in handen van Laurent Peeters met 7,43 meter. Ook voor de atleet van AC Deinze werd het een dubbelslag. In de 60 meter gaf hij met 7’09 iedereen het nakijken.

Hanne Maudens is al de hele winter sterk bezig. Week na week verbeterde de scholier van Vlierzele Sportief haar persoonlijke prestatie. Vorige week kreeg ze al 6,10 meter achter haar naam, goed voor de limiet voor de Jeugdspelen in Azerbeidjan. Zondag deed Maudens daar nog een centimeter bij, waardoor ze in de nationale tabellen op gelijke hoogte komt met Marjolein Lindemans. Een evenaring van het Belgische record smaakt uiteraard naar meer.

Maudens speelde ook nog gangmaker in de 800 meter, waarin ze achter Lotte Scheldeman met 2‘16’94 zilver behaalde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen