4DE KLASSE b

Jan Verachtert en FC Duffel pakken gouden punten: ‘Klaar voor de topper’

Jan Verachtert en FC Duffel pakken gouden punten: ‘Klaar voor de topper’

Jan Verachtert: ‘Omschakelen is niet altijd evident.’ Foto: WAS

Duffel -

Met een fel bevochten 3-2-thuiszege tegen Berlare zette FC Duffel het nieuwe jaar succesvol in. Zo lijken de Duffelaars klaar voor de absolute topper komend weekend op bezoek bij leider Ukkel.

FC Duffel moest behoorlijk wat zweet laten om een stug Berlare zondag de drie punten te ontfutselen. Na goals van Huygen en Didi binnen het kwartier leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de Duffelaars, maar de bezoekers kropen toch nog verrassend terug langszij. Zo dreigde er even puntenverlies tot aanvoerder Jan Verachtert met een rake kopbal aan de eerste paal zijn team toch definitief de drie punten schonk.

‘Het was mijn eerste doelpunt, maar die treffer is wel goud waard’, glunderde Verachtert.

‘Bij vrije trappen schuif ik altijd mee in en deze keer kwam de bal echt perfect. Je voelt gewoon dat je gaat scoren. Die eerste weken na de winterstop zijn sowieso levensbelangrijk. We hebben de eerste horde succesvol genomen.’

De treffer van Verachtert houdt FC Duffel op één punt van leider Ukkel. Laat de Brabanders nu net de opponent van komende zondag zijn.

‘We zijn klaar voor de topper’, vindt Verachtert.

‘Met Berlare kregen we een serieuze test. Het is een erg stugge en moeilijk te bekampen tegenstander. Misschien hebben we het onszelf bij momenten wat te moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk hielden we de drie punten op zak. Daar draait het in deze fase van de competitie allemaal om.’

De spelersweelde van FC Duffel werd zondag nog maar eens duidelijk. Yens Peeters viel buiten de selectie en na het uitvallen van Raeymaeckers had coach Pascal Leemans de luxe om Anthony Dooms tussen de lijnen te brengen.

‘We hebben inderdaad een ruime kern, maar die wissel noopte ons wel om anders te gaan voetballen. We moesten wat omschakelen en dat is niet altijd even evident.’

De spelers van FC Duffel zullen zich zondag in Ukkel alles behalve eenzaam voelen. De club trekt al met minstens twee volle supportersbussen richting Brabant.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio