Twaalf clubs strijden voor amper acht stadionmiljoenen

© mvn

Twaalf clubs ­hebben bij Vlaams minister van Sport Philippe Muyters een subsidiedossier voor het bouwen en verbouwen van een stadion ingediend. Ze hopen daarmee een deel (maximaal 2,5 miljoen euro per club) van de pot van acht miljoen ­euro te krijgen.

gma, ktb

Een beoordelingscommissie, met leden uit de politieke en de voetbalwereld, bepaalt aan de hand van vier criteria – maatschappelijke return, voet­afdruk, realiseerbaarheid en ­financiële haalbaarheid – welke clubs een duwtje in de rug krijgen.

Opvallend: van de twaalf aanvragen spreken er maar vijf over het effectief bouwen van een nieuw stadion. Tweedeklassers E. Aalst en Lommel United, eersteklasser AA Gent en de twee teams uit Brugge.

Eigen identiteit

Dat zowel Club als Cercle een aanvraag hebben ingediend, is opmerkelijk. Beide ploegen, die wel streven naar twee ­stadions, werken immers ­samen met het Brugse stadsbestuur aan één stadionproject.

‘Met een eigen aanvraag willen we tonen dat beide ploegen voor een stadion met een eigen identiteit kiezen’, verduidelijkt Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche.

‘Dat we elk 2,5 miljoen euro zullen krijgen, dat geloof ik niet. Er zijn daarvoor te veel gegadigden.’

Wie wat op de bankrekening mag bijzetten, wordt begin februari duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie