Gaimon schiet als eerste raak in Tour de San Louis

Gaimon schiet als eerste raak in Tour de San Louis

Gaimon tussen zijn ploegmakkers van Garmin-Sharp in San Luis Foto: Belga

Phillip Gaimon heeft de eerste etappe van de Argentijnse Tour de san Luis gewonnen. De Amerikaan van Garmin-Sharp was de snelste van een kopgroep van vier renners na een vlakke rit van 166,2km met aankomst in Villa Mercedes.

Volg hier de Tour de san Luis achter de schermen.

De grootste vijand van de renners in de eerste etappe van de Argentijnse rittenkoers was de Zuid-Amerikaanse zon. Er was immers slechts één helling (derde categorie) op het parcours en die lag al vroeg in de wedstrijd. Een kans voor de sprinters en dus keken velen vooraf al naar Mark Cavendish. Maar de Brit zag al meteen in de race zijn locomotief Petacchi afhaken. De Italiaan had 's nachts last gekregen van de maag en kreeg koorts. De sprintveteraan stapte lijkbleek van de fiets.

En het zou uiteindelijk ook niet tot een massaspurt komen in Villa Mercedes. Een groepje van vijf renners nam al snel de benen en breidde zijn voorsprong stelselmatig uit. Gaday viel vooraan weg, maar de vier anderen zongen het wel uit tot in de finale: Messineo (SLS), Gaimon (GRS), Contreras (ARG) en De Maar (UHC). Na een crash van Messineo en De Maar werd het een duel tussen Gaimon en Contreras. Gaimon bleek de sterkste.

'Phil' Gaimon, die pas aan zijn allereerste WorldTour-wedstrijd toe is, is ook de eerste leider in het klassement. In de achtergrond was er een stevige valpartij in het peloton waarbij ook Jelle Vanendert betrokken was. Kenny Dehaes werd beste Belg op de negende plaats.

Uitslag

1. Gaimon (GRS)
2. Contreras (Argentina)
3. De Maar (UHC)
4. Messineo (SLS)
5. Da Rosa

Later meer...

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.