Man die van schip viel is aan de beterhand

Mechelen -

De 23-jarige man die vorige week van een binnenschip in het keerdok van de Dijle in Mechelen viel, is aan de beterhand. Wellicht wou de man, die te veel gedronken had, een fiets stelen op het schip.

Het incident deed zich vorige week woensdagnacht voor. Een binnenschip lag aangemeerd vlakbij het bedrijf Interbeton om er een lading kleine keitjes te leveren. ‘s Nachts kwamen echter twee mannen voorbij. Minstens één van hen klauterde op het schip en haalde een fiets uit een berghok. Daarbij verloor hij zijn evenwicht en viel tussen schip en wal in het water. De brandweer haalde de man op het droge maar daar bleek dat het slachtoffer er erg aan toe was. Zo erg zelfs dat artsen vreesden dat hij het niet zou overleven.

Het slachtoffer werd naar het Universitaire Ziekenhuis van Leuven overgebracht maar herstelde daar uiteindelijk heel snel. ‘Ik kan bevestigen dat hij op dit ogenblik opnieuw aan de beterhand is’, zei Lieselotte Claessens van het Mechelse parket gisteren.

Even werd gedacht dat de twee mannen ruzie hadden gekregen en dat het slachtoffer op die manier in het water was terechtgekomen. Daarom stapten het Mechelse parket en de onderzoeksrechter zelfs af op de plaats van de feiten. Ze hielden zelfs rekening met een poging tot doodslag. Uiteindelijk bleek dat de 23-jarige man te veel had gedronken en dat de oorzaak van zijn duik in het water daar moet gezocht worden.

Zijn kompaan, die enkele dagen in voorhechtenis zat, werd ondertussen opnieuw vrijgelaten. Er wordt nu onderzocht of het tweetal de fiets op het binnenschip wilden stelen of enkel kattenkwaad wilden uithalen. (tdk)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio