Bedrijven voorkomen griep door goede handhygiëne

Bedrijven voorkomen griep door goede handhygiëne

De Initial-bus stopte aan de Hogeschool PXL in Hasselt . Foto: rgg

Hasselt -

Meerdere Limburgse bedrijven kregen gisteren aan de Hogeschool PXL voorlichting rond het belang van handhygiëne om griep te voorkomen.

Ieder jaar piekt het aantal griepgevallen van november tot en met maart. In deze periode doen werkgevers en werknemers er goed aan beter te letten op de hygiënische omstandigheden, want 50 procent van de griepgevallen kan worden voorkomen met een goede handhygiëne. Helaas laat dat nog vaak te wensen over, zo blijkt uit recent onderzoek van Initial, dienstverlener op het gebied van sanitaire hygiëne. Maar liefst 38 % van de werknemers zou niet altijd de handen wassen na een toiletbezoek.

Initial startte daarom met een voorlichtingscampagne en gisteren stopte de bus aan de Hogeschool PXL. ‘We adviseren dagelijks bedrijven over de risico’s van slechte hygiëne’, zegt Arjan Gundlach, marketing director Initial Benelux. ‘Nu het griepseizoen weer zijn intrede doet, trekt de ‘Hygiene Tour’ door de hele Benelux om werkgevers en werknemers bewust te maken van het belang van goede handhygiëne. We wijzen op de (financiële) impact en reiken concrete oplossingen aan voor hygiënische vraagstukken.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio