Vlaamse vrouwen bekeren zich steeds vaker tot islam

Vlaamse vrouwen bekeren zich steeds vaker tot islam

Er is een opvallende toename te merken van nieuwe moslims in ons land, merken de centra voor islambekeerlingen op. Vooral Vlaamse vrouwen bekeren zich, meldt Gazet van Antwerpen.

Nordine Taouil, imam en begeleider van nieuwe moslims voor het islamitisch centrum in Brussel, vindt de toename ‘erg opvallend’. ‘En de bekeerlingen komen nu ook uit landelijke gebieden in Vlaanderen, niet alleen meer uit de grootsteden’, luidt het.

‘Mensen komen onder meer door reizen veel vaker in contact met moslims’, zegt de imam in Gazet van Antwerpen. ‘Ook de sociale media helpen om ideeën en contacten te verspreiden. De bekeerlingen komen uit alle lagen van de Vlaamse bevolking. Het gaat om jong en oud. Er zijn wel veel meer vrouwen dan mannen.’ Vaak gaat het om vrouwen die samen zijn met een moslim.

Hoewel Taouil het over een ‘duidelijke trend’ heeft, beschikt hij niet over absolute cijfers. ‘Mensen die bij ons komen, zoeken spirituele rust, zoals mensen vroeger rust kregen door kerkbezoek.’

In Antwerpen werd onlangs ‘Sisters 4 new moslims’, een vereniging die zich richt op bekeerde Vlaamse vrouwen, opgericht. In geen tijd verzamelde de vereniging meer dan 700 leden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees