Basketbal2de landelijke (V) - Catharina Depoorter Tigers Evergem

‘Wil om te winnen was bij ons groter’

Evergem -

Voor de tweede week op rij boekte Tigers Evergem een overwinning en evenveel keer werd het een spannende match.

‘Vorige week tegen Denderleeuw hadden we verlengingen nodig, tegen Kortrijk behaalden we de zege in de reguliere speeltijd. Het was een nipte, maar belangrijke overwinning’, weet Catharina Depoorter, die aanvallend zeker haar bijdrage tot de zege geleverd heeft.

‘Ik had vooral een goed moment bij de start van de wedstrijd. Iedereen had wel een goed moment en het was Jolien De Wyn die met een drive en een fout op haar driepuntshot de zege veilig stelde.’

Door te winnen van hun concurrent uit Kortrijk doen de speelsters van Tigers een zeer goede zaak in het klassement. ‘Kortrijk mag dan wel op gelijke hoogte staan, echt gerust in een zege waren we niet. We hadden een moeilijke match verwacht, maar omdat de wil om te winnen bij ons groter was en omdat de West-Vlamingen de slotfase niet erg slim uitgespeeld hebben, konden we de drie punten thuis houden’, zegt Depoorter.

‘We klimmen nu van de tiende naar de zevende plaats, maar die plaats geeft ons echter nog geen zekerheid op het behoud. We zouden uiteraard graag onze plaats in de middenmoot behouden, maar in deze reeks kunnen er nog veel verschuivingen gebeuren. Ik hoop alleen dat we vóór de confrontatie tegen Boom en Sparta Laarne B zekerheid hebben over een verlengd verblijf in tweede landelijke.’

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.